Betongimpregnering




I morgon är det dags för det spännande momentet att impregnera betonggolvet! 
Vårt betonggolv i köket/vardagsrummet och entrén är sedan tidigare slipat och behandlat med vattenglas.
Nu ska vi impregnera det så att det tål att vi använder det och om någon skulle spilla något någon gång!

Vattenglas HTC Cure

HTC Stain Protection Primer

HTC Stain Protection



Utrustningen består av roller med skaft, handskar, maskeringstejp och microfibermopp!
Hoppas att det går bra!

Kommentarer

  1. Vilket otroligt läckert golv! Så ballt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Känns som rätt val nu när det är klart!

      Radera
  2. Hej! Va snyggt erat betonggolv blev! Va det svårt att impregnera? Varifrån fick ni infon om hur ni skulle göra? Ska bygga nytt å bestämt oss för betonggolv å erat var bara så fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tack så mycket! Vattenglasbehandlingen gjorde vår byggentreprenör, vi gjorde behandlingen med primer och stain protection själva, det var inte så svårt, viktigt att vara noggrann bara. Det finns inte så mycket information för privatpersoner alls, vi läste om hur firmor som gör betonggolv går tillväga och vad de använder för något. Vi har inte slipat vårt golv så mycket som de flesta firmor gör utan har en slät matt ganska rå yta. Nu när vi har levt med behandlingen ett tag känns det jättebra, det går att spilla utan fläckar och fungerar bra att städa. Tycker att ni gjort ett bra val som ska bygga med betonggolv! Det är spännande!

      Radera
    2. Hej! Hur fick ni tag på HTC stain protection? Var ?

      Radera
  3. Hej! Gillar verkligen erat golv! Vi bygger också hus och har precis gjutit ett betonggolv. Jag undrar lite vilken metod ni slipade med, hur många gånger samt om ni gjorde någon polering? Vore toppen om ni vill berätta steg för steg hur ni gick till väga? DEt är inte helt självklart hur man ska gå till väga. vi vill ha en sidenmatt yta. /Anna

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Grattis till vackert hus & giftermål!
    Hittade eran blogg när jag sökte på betonggolv. Såg att ni hade ett trevligt sådant!
    Vi bygger stenhus och hade bestämt oss för betonnggolv i större delen av vårat hus. Nu har min man börjat få "kalla fötter" ang. betonggolvet så jag tänkte jag kanske kunde få ta del av era upplevelser & erfarenhet.
    1.Upplever ni det som ett hårt golv att leva på/i? 2. Får ni en känsla av att golvet känns kallt sommartid (& kanske tom. behöver höja golvvärmen någon grad)? 3. Dammar det om golvet? 4. HUr tåligt/motståndskraftigt tycker ni golvet varit mot fläckar? (I synnerhet dom man varnas för som vin, syror osv.) 5. Behöver golvet ytterligare impregnering vid städ eller krävs annat underhåll vid ex. städning?
    Stort Tack för att jag fick fråga!
    Mvh. Cina Grön

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, ska försöka svara så bra det går.
      1. Vi tycker inte att golvet är hårt. Vi har betonggolv i halva huset och trägolv i halva oh tycker inte att det är någon skillnad. Snarare så är betonggolvet skönare att gå på.
      2. Golvvärmen slår av på sommaren om det är tillräckligt varmt, betonggolvet blir svalt, men inte obehagligt, klinkersen i badrummen känns mer kalla med den blanka ytan då.
      3. Vårt golv dammar inte, då vi behandlat det, se ovan.
      4. Betonggolvet har klarat alla fläckar hittills, kaffe, vin, ketchup mm. Men vi har tagit bort det vi spillt och inte lämnat kvar det någon längre tid, men att lämna något man spillt en längre stund klarar inte vårt trägolv heller.
      5. Vi städar både betonggolvet och trägolven lika dant, dvs dammsuger varje vecka och våttorkar ibland, annars inget mera.
      Vi trivs jättebra med vårt golv, vårt bästa tips är det att välja en matt yta och inte en blank eller polerad yta för att få ett skönt och varmt och mysigt golv.
      Fråga mer om du vill, så ska jag försöka förklara. Hoppas ni blir nöjda med er betonggolv, det är supersnyggt tycker jag!

      Radera
  5. Tack för att du tog dig tid!
    Mvh. Cina

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Här kommer en till med frågor på golvet :)

    1. Får man köpa materialet av HTC Superfloor? Tycker det verkar som att ni köpt deras grejer men utfört jobbet själva? Verkar vara en bra idé tycker jag...
    2. Finns det någon exakt beskrivning men kan gå på för att göra "rätt" och få ert resultat om man vill testa att göra det själv?

    Min förhoppning är att få till ett golv som är just matt (fast blankt...?? inte den högblanka varianten då man ser stenarna) gråflammigt utan synliga stenar...

    Lite rått, men ändå varmt och lent att gå på...

    Extremt tacksam för svar!
    MVH Madelene, Skärgårdsudden (www.skargardsudden.com)

    SvaraRadera
  7. Hej,
    Vi vill ha betonggolv i en utbyggnad till vår villa. Vi vill också ha en slät matt yta som ni. Supersnyggt! Vilken typ av betong använde ni? Har ni använt något pigment för färgsättning? Är ni fortfarande nöjda med golvet? Har det hållit sig snyggt?

    Blir väldigt tacksam för svar.

    Varma hälsningar
    Anna-Karin Baltzari Danfors

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna-Karin,
      Vårt golv är gjutet avavanlig betong som används när man gjuter plattan till huset utan pigmenterpig eller annan färg på balasten (gruset). Nu är det 6år sedan vi flyttade in och det är lika fint än, och jag är så nöjd med det!
      Mvh Anna

      Radera

Skicka en kommentar